13-11-2010 t/m 14-11-2010

Muziek in het Museum

Tijdens dit jaarlijks terugkerend Leids museumweekend bieden verschillende leidse musea een podium voor een grote verscheidenheid aan amateurmuzikanten uit Leiden en omgeving.

Museum de Lakenhal staat het hele weekend in het teken van het levenslied! De Zangeres Zonder Naam is ook weer tijdelijk terug in het museum. O.a. haar jurk wordt speciaal voor dit weekend uit het depot gehaald!

Programma:

Zaterdag 12.00: Viswijvenkoor

Een lach en een traan. Vol overgave vertolkt het Viswijvenkoor eeuwenoude shanty's en liederen over zeemansvrouwen. Uit het leven gegrepen.

Zaterdag 14.00: Ladies Melody

Nederlandstalige jaren '60 en '70 muziek.

Zaterdag 15.30: Mellow Mandy

Ze is niet jong, ze is niet oud; doorleefd maar nog steeds naïef; reikend naar de toppen maar wetend dat de piek voorbij is; ritmisch zoekend naar de soul en het drama in het bekende en het minder bekende lied…: Mellow Mandy.

Zondag 12.00 en 13.30: Kees Faessens & Rolwagensteeg

Zij brengen vrolijke liedjes! Muziek van Tex Mex(een mix van Texaanse en Mexicaanse muziek) tot Rock&Roll met ook een echte smartlap.

Zondag 14.30: Koor Leedvermaak

Dit van origine smartlappenkoor brengt een breed repertoire   Nederlandstalige muziek. Ook de smartlappen komen weer aan bod.

Zondag 15.30: Ca-danz!                                                       

Twee vrijgevochten muzikanten met rauwe randen, die zich wisten te vormen naar de maatstaven des cultuur heren theatermakers, waarvan werd verwacht dat zij maf en volslagen voor gek zouden verklaard als zij getweeën niet door zouden gaan als theaterduo E=TL2, maar niets is minder waar, ook het spelen in musea is het hun zeker waard, dependance van de formatie Wild at hearts, losgeweekt en eigen koers gevaren. Zingen met gitaar en een stem met gevoel en warm gebaar, dames en heren ik presenteer: 'Ca-danz! met hun eigen verhaal'.

Tijdens dit weekend is de toegang tot het museum en de muziek gratis. Op zaterdag en zondag bent u tussen 12.00 en 17.00 van harte welkom.

Voor meer informatie: www.muziekinhetmuseum.nl