09-10-2011 t/m 09-10-2011

Leidse Salon met o.a. Alexander Pechtold en Abdelkader Benali

Andere gasten: Fer Hakkaart (kunstenaar), Els van Eijck van Heslinga (voorzitter 3 October Vereeniging) en een combinatie van poëzie en muziek door Ingmar Heytze.

De Leidse Salon is een podium voor actuele ontwikkelingen rond kunst en wetenschap in Leiden. Zondag 9 oktober ontvangt Onno Blom de gasten Abdelkader Benali, Alexander Pechtold, Fer Hakkaart en Els van Eijck van Heslinga. De gesprekken worden afgewisseld met muziek en poëzie voorgedragen door kunstenaar en dichter Ingmar Heytze.
Het bijwonen van de Leidse Salon is gratis op vertoon van een geldig toegangskaartje tot De Lakenhal.

Leiden heeft een rijke traditie van literaire genootschappen, disputen en bijeenkomsten waar verhitte discussies werden gevoerd over de actualiteit en waar men elkaar gedichten en verhalen voorlas. Denk alleen al aan het fameuze genootschap Kunst Wordt Door Arbeid Verkregen, opgericht in 1776, waar Willem Bilderdijk zijn eerste gedicht schreef en dat tot een bolwerk van Patriotten zou uitgroeien, voordat de prachtige vergaderzaal bij de kruitramp in 1807 in puin werd gelegd.
De Lakenhal wil deze traditie nieuw leven inblazen door vier keer per jaar de Leidse Salon te organiseren. De vierde editie vindt plaats op zondag 11 december.

Tijden 15.00 - 17.00 uur. Toegang met entreebewijs museum