01-05-2012 t/m 01-05-2012

Toverlantaarn workshop- tekenen en voorstelling

In de meivakantie is er speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar een combinatie van een workshop en een toverlantaarnvoorstelling.
Helaas zijn de workshops toverlantaarnplaatjes maken op woe. 2 en don. 3 mei komen te vervallen. U kunt zich hiervoor dus niet meer aanmelden.

Beeldend docent Ruth Stijntjes geeft de kinderen een korte introductie over de toverlantaarn, over licht en kleur en over projectie in de 19e eeuw. Met behulp van een kleine toverlantaarn, toverlantaarnplaten en een zaklamp zien de kinderen hoe de toverlantaarn vroeger gebruikt werd.
Daarop volgt een korte instructie over het maken van een toverplaat. De kinderen tekenen vervolgens een eigen fantasiedier op melkpapier. Een deel van de toverplaten wordt in de lantaarnvoorstelling geprojecteerd.
 
Daan Buddingh geeft aansluitend een toverlantaarnvoorstelling. Met een grote Engelse lantaarn projecteert hij verhalen van 100 tot 150 jaar oud, zoals dat van Het magische dierencircus, Het Verdwenen circusvarken, Het aapje Bobo, De Vlinderjacht van Meester Prikkebeen.
Deze voorstelling bestaat uit een combinatie van beeld, muziek, geluiden en verhalen. Er is veel beeldmateriaal uit de glorietijd van de toverlantaarn zoals beweegbare platen, kleurenwisselaars en overvloeiers. Uiteraard mogen de kinderen meedoen in de voorstelling.

Ouders zijn vanaf 15 uur welkom bij de voorstelling op vertoon van entreebewijs. Schrijf je wel even in, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Datum                   1 mei 2012
Tijd                        14 uur
Duur                      1,5 uur
Leeftijd                   6-10 jaar
Kosten                   Gratis op vertoon van entreebewijs

 Voor inschrijven klik hier