20-05-2012 t/m 20-05-2012

Verhalen uit De Toverlantaarn

Maarten Kroon, de schrijver van het kinderboek Spokenjagers, De Toverlantaarn komt vertellen over zijn boek.

 “Na een tragisch sterfgeval verlaat het gezin van Bas en Lucy de hoofdstad om op een afgelegen veerhuis in de uiterwaarden te gaan wonen. Maar de rust die ze daar hoopten te vinden wordt verstoord als Bas in een verborgen open haard het notitieboek vindt van zijn overgrootvader, Albert Hansson. Bas ontdekt dat de man bekendstond als de illusionist Mephistoles en dat de spokenshow waar hij zijn roem aan dankte niet zomaar uit trucs bestond...” 

Martijn J. Adelmund / Maarten Kroon (1977) is schrijver en redacteur. Hij schrijft (non)fictie voor kinderen en volwassenen. Bindend element is zijn absurde humor en zijn voorliefde voor het fantastische. Hij werkte onder andere aan de kinderboeken De toverlantaarn (schrijver) en De Jonge Samoerai (vertaler, met Jet Matla). Voor De toverlantaarn deed hij uitgebreid onderzoek naar de spookachtige kanten van het apparaat.

Het boek sluit aan bij de tentoonstelling Toverlantaarns, die nog t/m 12 augustus in Museum De Lakenhal te zien is. Originele lantaarns en de mooiste collectie 18de-eeuwse toverlantaarnplaatjes van Nederland illustreren hoe men vroeger genoot van bewegend beeld. Niet alleen landschappen en ambachten, maar ook verwrongen tronies en pikante scènes maakten onderdeel uit van het repertoire.


Tijd      15.00 uur
Duur    1 uur
Kosten Gratis op vertoon van entreebewijs