De Lakenhal biedt voor alle leerlingen lesprogramma’s. We lopen mee in het scholenprogramma van de Museumgroep Leiden. Daarnaast bieden we voor alle scholen van het basis- en voortgezet onderwijs programma’s op maat aan.
Entree voor het museum en hun begeleiders is gratis, ook als er toeslagen gelden voor tentoonstellingen.

Groep 5
Voor Museum en School, het unieke scholenproject van Museumgroep Leiden, biedt De Lakenhal een lespakket voor de basisschoolleerlingen van groep 5. Kijk hier voor meer informatie.

VMBO
De museumgroep heeft voor het VMBO ‘Bemused’ ontwikkeld, waarbij ook De Lakenhal een actief en stimulerend lesprogramma aanbiedt. Meer informatie vindt u hier.

Rondleidingen op maat
Voor alle leerlingen op bieden we rondleidingen op maat aan, maar u kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen. De Lakenhal heeft als enige museum in Leiden een prachtige collectie oude en hedendaagse kunstwerken. Ook is in De Lakenhal veel informatie te vinden over het verleden van Leiden, zoals de lakennijverheid en het Beleg en Ontzet van 1574.

Wilt u met uw school op bezoek komen, dan kunt u zich wenden tot Lydia Vermond via email L.Vermond@lakenhal.nl of via 0031 (0) 71 – 516 53 60. U kunt zich aanmelden als u op eigen gelegenheid komt of als u deel wilt nemen aan een lesprogramma van het museum.

Museum en school

De educatieve website van de Leidse musea

 

Filmkanaal van
Museum De Lakenhal

Youtube Channel De Lakenhal

Wat verzamel jij?

Kijk hier naar wat anderen verzamelen.

tekst