EERDER IN HET MUSEUM    < terug


09-10-2010 t/m 02-01-2011

Hans Dagelet is gids in ongewone audiotour van Hamel en Van Campen

Dit jaar vraagt De Lakenhal hedendaagse kunstenaars om te reflecteren op de museumcollectie, in het kader van het project Werk in Uitvoering. Geluidskunstenaars en radiomakers Catherine van Campen en Bente Hamel bijten de spits af met hun audiotour To keep / Om te houden.

Ook in het Engels.

In To keep / Om te houden volgen Hamel en van Campen verschillende routes, zowel door de zalen van de Lakenhal als door hun eigen kamers, kasten en laden. Zij spelen hierbij met het fenomeen museumtour.
Normaal gesproken verwacht de luisteraar hierbij accurate, feitelijke informatie. To keep / Om te houden haakt in op dit verwachtingpatroon, maar geeft er een andere, associatieve invulling aan. Met deze audiotour worden bezoekers via het museum en haar collectie de persoonlijke werkelijkheid van Hamel en Van Campen binnen getrokken.
iPods met het geluidswerk To keep / Om te houden zijn gratis te leen voor bezoekers in De Lakenhal. U kunt de audiotour ook luisteren op uw eigen mp3-speler. Download de 7 tracks, zet ze in de goede volgorde op uw mp3 speler en beleef de tour in De Lakenhal. De plattegrond met route ligt voor u klaar bij de balie. 

download Luisterpunt 1

download Luisterpunt 2

download Luisterpunt 3

download Luisterpunt 4

download Luisterpunt 5

download Luisterpunt 6

download Luisterpunt 7


< terug

Archief

blader door de eerdere project sites van De Lakenhal

Werk in Uitvoering

Leidens ontzet
Vrijheidsstrijd &
volksfeest

vanaf 30 september 2011

tekst