Naar de website van Museum De Lakenhal
contact openingstijden stuur door
     
augustus 2010

Inspirerende Ontmoetingen


Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Museum De Lakenhal. Maandelijks informeren wij u over het programma, activiteiten en bijzonderheden in het museum.  En dat zijn er heel wat deze maand!

 
     
     
Rondleiding op zondag

Inmiddels een begrip: elke zondagmiddag bent u welkom voor de gratis rondleiding door het museum. Aanmelden hoeft niet, we verzamelen om 14.00 op het voorplein in het museum.

 
     
     
Tegeltje, tegeltje aan de wand

Kom naar het Museum op 5 september! Om 14.00 uur vertelt Johan Kamermans, conservator van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo, over de voorstellingen op tegels en de techniek van vervaardiging. Ook besteedt hij aandacht aan de plateelnijverheid in Leiden rond 1620 - 1660. De lezing is gratis voor museumbezoekers.


Lees meer >>
 
     
     
Alle verzamelaars verzamelen - 3 lezingen over verzamelen

Werk in Uitvoering-  het doorlichten van de collectie van De Lakenhal gaat ook over ver verzamelen. Drie lezingen laten de verschillende aspecten van verzamelen zien: van kunstcollecties tot bierdopjes.
Op 19 september gaan Ricardo Burgzorg, initiator van My first Art Collection, en journalist Anne Berk in op het aanleggen van een eigen kunstverzameling. De lezing is gratis voor museumbezoekers.


Lees meer >>
 
     
     
Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen is Museum De Lakenhal gratis te bezoeken. Er zijn allerlei extra activiteiten in het museum: op zondag 12 september geeft Jori Zijlmans - conservator geschiedenis Leiden - een rondleiding door het gebouw van De Lakenhal en vertelt onderweg over de ontstaansgeschiedenis.


Lees meer >>
 
     
     
inloop 3-oktober

Wegens succes herhaald! Op 3 oktober wordt het Leidens Ontzet gevierd. Voor de tentoonstelling in 2011 over de historie en achtergrond van dit volksfeest, is  De Lakenhal is op zoek naar verhalen en tastbare herinneringen aan de 3-oktoberviering. Heeft u een mooi 3-oktoberverhaal of een tastbare herinnering? <Meld u dan aan> en kom op 12 september naar De Lakenhal.


Lees meer >>
 
     
     
Kunstroute Leiden

De 16e KUNSTROUTE LEIDEN vindt plaats op 18 en 19 september 2010. De Kunstroute Leiden voert langs  ruim 70 locaties waar kennis kan worden gemaakt met vele kunstwerken en de makers ervan. Bij het startpunt Scheltema aan de Oude Singel is het gratis routeboekje verkrijgbaar met fullcolour-afbeeldingen van de deelnemende kunstenaars en een gratis plattegrond.


Lees meer >>
 
     
     
Bekijk ook

Leidse topstukken: hier leest u er alles over

 
     
     
     
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal.
Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.