contact    openingstijden stuur door
 
Oktober 2012

NIEUWS

Dansliefhebbers opgelet: voor maar 10 euro naar Het Nationale Ballet!
In het kader van de tentoonstelling PARELEN in kunst, natuur & dans mag Museum De Lakenhal u nu een wel heel bijzonder aanbod doen: voor maar € 10 naar de voorstelling Carmen, Paquita, Bolero van Het Nationale Ballet (normaal v.a. € 47,25 p.p.).

Wapperende jurken, roffelende spitzen (..) femme fatale Carmen windt het publiek om haar vinger.
- Trouw

In de herfstmaanden waait de wind bij Het Nationale Ballet uit het zuiden. In Carmen, Paquita, Bolero dompelt het gezelschap zich onder in Spaanse sferen. Lees meer: klik hier
Wanneer
:  Zaterdag 10 november 2012 Aanvang: 20.15 uur
Waar: Lucent Danstheater Den Haag, Spuiplein 150.
Kosten: € 10 p.p. (maximaal 2 kaartjes p.p.)
Hoe: Kaarten zijn te koop bij het Bespreekbureau van Het Lucent Danstheater, gevestigd op Spuiplein 150, of kunnen telefonisch besteld worden via (070) 88 00 333. Vernoem de kortingscode ‘Lakenhal’.

Vanaf nu: wekelijks langs de hoogtepunten uit PARELEN met gastcurator Karin Post
Beleef PARELEN door de ogen van gastcurator Karin Post. Zij geeft iedere zondag een gratis rondleiding langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling.
Lees meer

PARELEN in het nieuws
Het regent parels in Museum De Lakenhal.
– Financieel Dagblad

Als Parelen echt als totaalkunstwerk gaat werken, is het een vernieuwende presentatievorm voor een museum. – De Volkskrant

Parelen is een tentoonstelling met de onbegrensdheid, fantasie en droomachtige vergezichten die bij een sprookje horen. Cultureelpersbureau.nl

Post c.s. presenteren een snoer van fascinerende vormen, kleuren, klanken en materialen in een zinsbegoochelend samenspel.- Theaterkrant.nl

Een dansant sprookje in tien scènes, waarvoor alle registers op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis en wetenschap opengaan. – Cuttingedge.nl

Werk in Uitvoering
Sinds dit museumbrede project in 2010 begon wordt nog altijd hard gewerkt aan het digitaal registreren van de Lakenhalcollectie. De afgelopen tijd werden de collecties fotografie en ander werk op papier onder handen genomen. Het resultaat? Een groeiende collectiewebsite.  

Collectiewebsite
Help ons om de collectiewebsite beter te maken! Surf, zoek, vind, bekijk, lees en reageer ter plekke.
Klik hier

Social media & Blog
Word vriend van Museum De Lakenhal op Facebook, volg @DeLakenhal op Twitter, lees ons blog en blijf voortaan altijd op de hoogte van nieuws en actuele agenda-items.NU TE ZIEN IN HET MUSEUM

PARELEN in kunst, natuur & dans (16/09/2012 – 13/01/2013)
Lees meer

Tentoonstellingen
Klik hier
 voor het overzicht van de lopende tentoonstellingen in Museum De Lakenhal.

Verwacht: Bijzondere Collecties. 425 jaar Universiteitsbibliotheek Leiden
8 maart t/m 30 juni 2013ACTIVITEITEN

Leidse Salon met onder meer Arthur Japin en prof. Eveline Crone
Op zondag 25 november een nieuwe Leidse Salon: een talkshow in het museum o.l.v. gastheer Onno Blom. Onder de gasten zijn Arthur Japin die vertelt over zijn nieuwe roman ‘Maar buiten schijnt de zon’ en prof. Eveline Crone, specialist op het gebied van de wondere wereld van het puberbrein.
Lees meer

Iedere zondag om 14:00 uur: langs de hoogtepunten uit PARELEN met Karin Post
Beleef PARELEN door de ogen van gastcurator Karin Post. Zij geeft iedere zondag een gratis rondleiding langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling.
Lees meer
Voor de actuele tentoonstellingen en het activiteitenprogramma, kijk op lakenhal.nl of bekijk, laad of print de digitale museumbrochure.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.