contact    openingstijden stuur door
 
November 2012

NIEUWS

Wist u dat:
Museum De Lakenhal
in de vorm van het meerjarige project Utopisch Nest intensief samenwerkt met De Veenfabriek? Uit deze samenwerking ontstaan bijzondere projecten die de grenzen tussen kunst, theater en wetenschap doen vervagen.

1 en 2 december: Veenproef XL in Scheltema, Leiden
Als afsluiting van het themajaar ‘Geloven wij nog in de samenleving’ van De Veenfabriek presenteert Utopisch Nest op zondag 2 december het werk van Anke Brouwer, Martijn Engelbregt en Jonas Staal. Reserveer/Lees meer:

Zat 29 december: New World Summit – Leiden van Jonas Staal
New World Summit
is een langlopend project van kunstenaar Jonas Staal. Zijn alternatieve parlement streek eerder neer in Berlijn, maar doet nu Leiden aan in zijn zoektocht naar de houdbaarheid van democratie in onze huidige samenleving. Reserveer om erbij te zijn op 29 dec. in De Waag, Leiden.
Reserveer/lees meer:

PARELEN voor kinderen
PARELEN in kunst, natuur & dans
staat nog t/m 13 januari. Deze vernieuwende tentoonstelling verenigt kunst, dans en de parel in een duizelingwekkende ervaring die ook zeer geschikt is voor kinderen. Er is een gratis PARELEN-kijktocht beschikbaar, met een leuk cadeautje als beloning.

Collectiewebsite
Help ons om de collectiewebsite beter te maken! Surf, zoek, vind, bekijk, lees en reageer ter plekke.
Klik hier

Social media & Blog
Word vriend van Museum De Lakenhal op Facebook, volg @DeLakenhal op Twitter, lees ons wekelijkse blog en blijf voortaan altijd op de hoogte van nieuws en actuele agenda-items.

 


NU TE ZIEN IN HET MUSEUM

PARELEN in kunst, natuur & dans: nog t/m 13 januari
Lees meer:

Tentoonstellingen
Klik hier
 voor het overzicht van de lopende tentoonstellingen in Museum De Lakenhal.

Verwacht:
Wereldschatten. Topstukken uit de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Leiden

8 maart t/m 30 juni 2013

Utopia: Expressionisme en Constructivisme 1900-1940
20 september 2013 t/m 5 januari 2014

 


ACTIVITEITEN

Iedere zondag om 14:00 uur: langs de hoogtepunten uit PARELEN met Karin Post
Beleef PARELEN door de ogen van gastcurator Karin Post. Zij geeft iedere zondag een gratis rondleiding langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling.
Lees meer:

 


Voor de actuele tentoonstellingen en het activiteitenprogramma, kijk op lakenhal.nl of bekijk, laad of print de digitale museumbrochure.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.