PERSBERICHT


Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs - editie Leiden

22-04-2010

Voor de 2e keer reikt de Hermine van Bers Stichting haar  kunstprijs voor talentvolle kunstenaars in Leiden uit. De prijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een penning, ontworpen door beeldhouwster/edelsmid Lucie Leene.

Kunstenaars die een directe relatie hebben met de stad Leiden en onder de 36 jaar zijn komen in aanmerking voor de kunstprijs. Dus ben je een kunstenaar, niet ouder dan 35 jaar, werk of woon je in Leiden, ben je hier geboren of heb je in deze stad ooit gestudeerd, stuur dan documentatie op vóór 15 mei a.s. 


Hermine van Bers (1927 – 2006) is in Maastricht geboren en woonde en werkte in Leiden. De prijs wordt beurtelings uitgereikt in Leiden en Maastricht. De stichting wil door middel van de jaarlijks uit te reiken Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs de ontwikkeling van talent stimuleren.
De toekenning van de prijs gebeurt op voordracht van een vakjury, waarin o.a. Meta Knol, directeur van De Lakenhal, en Sandrine van Noort, adviseur Kunstzaken Galerie LUMC en Martijn Verhoeven, docent KABK Den Haag, zitting hebben. De jury selecteert drie genomineerden en draagt de winnaar voor. De winnaar zal bij de prijsuitreiking bekendgemaakt worden.


Uitreiking
De uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2010 zal plaatsvinden op vrijdag 17 september a.s. tijdens de opening van Kunstroute Leiden in Scheltema. Tijdens het Kunstrouteweekend (18 en 19 september 2010) zal het werk van de drie finalisten in het Scheltemacomplex worden getoond. 


Inzending 
Inzendingen voor de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs vóór 15 mei a.s. graag richten aan:
Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs
p/a Stedelijk Museum De Lakenhal
Postbus 2044
2301 CA Leiden


De inzending dient te bestaan uit een CDrom met:
- contactgegevens
- beeldmateriaal in de vorm van een powerpoint-presentatie van maximaal 10 dia’s
- Word-document (max. 1 A4) bevattend: Curriculum Vitae, korte toelichting op het werk, eventueel toelichting op relatie met Leiden
- geprinte versie van het Word-document
Indien werk niet geschikt is om in een powerpointpresentatie te tonen, graag contact opnemen via herminevanbersstichting@xs4all.nl


Voor meer informatie: www.herminevanbersstichting.nl en www.kunstrouteleiden.nl


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie neem contact op met Nancy Stoop via herminevanbersstichting@xs4all.nl

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.