PERSBERICHT


Tinnen Soldaatjes gieten

12-10-2010

Woensdag 20 en donderdag 21 oktober
Deelname gratis
 
Een heel ouderwetse hobby: tingieten. Maar nog steeds maak je er de mooiste dingen mee! Museum De Lakenhal heeft een grote collectie tinnen figuurtjes. In de herfstvakantie kunnen kinderen en grote mensen aan de slag en zelf verschillende figuurtjes beschilderen.

Tingieter Jan Veenendaal neemt een leuke collectie gietvormen mee, zodat er een ruime keuze is uit bijvoorbeeld soldaatjes, matrozen en schepen. Jan giet de figuurtjes en de kinderen kunnen ze beschilderen. Na afloop mogen de figuurtjes mee naar huis genomen worden.Het tingieten vindt doorlopend plaats tussen 12.00 en 16.00 uur in het museum.

 
Onder de titel Werk in Uitvoering onderzoekt De Lakenhal dit jaar haar vaste collectie, op zaal en voor de ogen van het publiek. Iedere dag schuiven weer andere objecten over de rollerbaan, waarlangs de specialisten aan het werk zijn. Elk object wordt uitvoerig bekeken, onderzocht en gefotografeerd. Zo ook de collectie speelgoed, waar de collectie tinnen figuurtjes onder valt.
Woensdag 20 en donderdag 21 oktober, 14.00 -16.00 uur
Toegang en deelname is voor kinderen tot 18 jaar gratis.
 
 
Mia van Iterson
Public Relations

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.