PERSBERICHT


Toverlantaarn-plaatjes in Museum De Lakenhal Leiden

13-12-2010

In de kerstvakantie presenteert Museum De Lakenhal een ouderwetse voorstelling voor jong en oud. Op woensdag 22 december is er tussen 11.30 en 15.30 een doorlopende voorstelling met toverlantaarns.

 

De ‘laterna magica’s’ maken deel uit van de vroegste collectiestukken van De Lakenhal. De verzameling die was bedoeld ter vertoning aan volwassenen, bestaat uit voorstellingen van ambachten en menselijke figuren. Daarnaast bezit het museum, uit latere schenkingen, ook toverlantaarnplaatjes voor gebruik in de kinderkamer.

Elisabeth Waagmeester-Wagenaar en Joost Waagmeester laten kinderen kennismaken met deze ouderwetse vorm van vermaak. De voorstelling is vooral voor kinderen erg leuk maar de hele familie is natuurlijk welkom.
Vanaf 11.30 start op ieder half uur een korte voorstelling waar Indianen, stierenvechters, kamelen en apen de hoofdrol in spelen. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Voor kinderen tot 18 jaar is de entree geheel gratis.

 

 

 

 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.