PERSBERICHT


Lucas van Leyden en de Renaissance trekt binnen 3 weken 10.000 bezoekers

19-04-2011

Het loopt storm in Museum de Lakenhal in Leiden. De tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance heeft binnen 3 weken al meer dan 10.000 bezoekers getrokken.  Daarnaast is er grote waardering voor deze expositie. “Een schitterende expositie” en “een must voor elke kunstliefhebber” zijn slechts enkele voorbeelden uit de grote hoeveelheid positieve reacties van de bezoekers.

Voor het eerst wordt Lucas van Leyden (ca. 1494-1533) getoond in de context van zijn tijdgenoten. De meer dan 250 werken van de allerhoogste kwaliteit zijn afkomstig uit Nederlandse en buitenlandse musea als het Louvre, British Museum en Metropolitan Museum en zijn grotendeels voor het eerst in Nederland te zien.  De tentoonstelling met grafiek, tekeningen en schilderijen, waaronder een groot aantal altaarstukken, richt zich op de belangrijke positie van Lucas  van Leyden binnen de renaissance in de Noordelijke Nederlanden. Er zijn werken van internationaal bekende kunstenaars als de schilder en graficus Albrecht Dürer uit Duitsland, de landschapsschilder Joachim Patinir uit Antwerpen en de Italiaanse graficus Marcantonio Raimondi. 
De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum en duurt tot en met 26 juni 2011.

Voor meer informatie over de expositie en de nevenactiviteiten: www.lakenhal.nl 

 


 

 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Saskia Bekke-Proost

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.