PERSBERICHT


Nieuw album Suske en Wiske

06-09-2011

Standaard Uitgeverij heeft in samenwerking met de 3 October Vereeniging Leiden, die dit jaar 125 jaar bestaat, het heldhaftige verhaal over Leidens Ontzet uit 1574 omgetoverd tot een nieuw Suske en Wiske – stripverhaal. Het eerste exemplaar van Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden zal op 14 september in Museum De Lakenhal te Leiden worden gepresenteerd.

In Museum De Lakenhal is van 12 november ’11 tot en met 4 maart ’12 een presentatie van de originele tekeningen uit het album te zien. Deze presentatie maakt deel uit van de grote familietentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1574 – 2011 die van 30 september ’11 tot en met 8 januari ’12 in Museum De Lakenhal getoond wordt.

Het stripverhaal Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden ligt vanaf 21 september in de winkel. Een speciale editie, met acht extra pagina’s over het Leidens Ontzet, is vanaf 14 september in Museum De Lakenhal verkrijgbaar.

In de reguliere editie is Lambik de deurwaarder die Sidonia uit haar huis dreigt te zetten. Een vreemde vriend des huizes kan dit echter niet aanzien en wil hen weer dichter bij elkaar brengen. Hij stuurt onze helden naar het Leiden van 1574 waar ze elk een rol vervullen in een wervelend avontuur. De stad is omsingeld door Spaanse troepen die onder leiding staan van opperbevelhebber Valdez. Hij wil de bevolking uithongeren en tot overgave dwingen. Maar dan daagt er hulp op in de persoon van Magdalena Moons. Zij en Valdez worden verliefd op elkaar, maar Magdalena wil niets van hem weten zolang hij de stad belegert. Magdalena en haar nichtje Louise maken samen het leven van de Spanjaarden zuur en nemen het op tegen een gewiekste verrader die de stad in  handen van de vijand wil zien vallen.

Voor meer informatie en aanvragen persexemplaren ‘Suske en Wiske’: Mark Beumer: mark.beumer@wpg.be / 020-5247562
Voor informatie en illustraties ‘Leidens Ontzet’: Museum De Lakenhal, afdeling Publiekszaken: pr@lakenhal.nl / 071 5165 360

 

 

 

 

 

 

Informatie
Afdeling Publiekszaken, pr@lakenhal.nl

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.