PERSBERICHT


Theatergroep Lichtbende voor het laatst in Museum De Lakenhal

05-07-2012

Zaallicht uit en toverlantaarns aan: op zondag 8 juli treedt Lichtbende voor de laatste keer op in het Leidse Museum De Lakenhal. Met live muziek, ouderwetse toverlantaarns en handgemaakte attributen roepen de theatermakers een betoverende wereld op die doorwerkt tot ver buiten het projectielaken.

Tijdens de Leidse Museumnacht van 30 juni zorgde het gezelschap al voor verwondering bij jong en oud toen zij vogels, vissen en andere figuren op de klanken van een mini-draaiorgel en een trombone door de donkere museumzaal lieten vliegen. Het publiek viel tijdens de verschillende voorstellingen van de ene verbazing in de andere: de toverlantaarn, een 17de-eeuwse uitvinding van Christiaan Huygens, heeft dankzij Lichtbende een compleet nieuwe betekenis gekregen. Nu is de laatste kans om originele lanterna magica in actie te zien in combinatie met de gelijknamige tentoonstelling Toverlantaarns (t/m 13 augustus). Kijk op lakenhal.nl voor meer informatie en een trailer van de voorstelling.
 
Voorstelling Lichtbende: KlikKlak
Zondag 8 juli 2012, 13.30 & 15.00 uur
Duur: 1 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Toegang gratis (excl. museumentree)
 
Noot voor de redactie:
Onderschrift afb. Lichtbende, voorstelling KlikKlak.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg en Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.
 
Voor meer informatie: afdeling Publiek van Museum De Lakenhal, Tel. 071 5165 360 of via pr@lakenhal.nl

Informatie
Afdeling Publiekszaken

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.