Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe word ik lid van de Vereniging van Belangstellenden?
U steunt Museum De Lakenhal als vriend al vanaf 18 euro (tot 18 jr.) en 23 euro (volw.) per jaar.
Aanmelden kan via de button Lid worden. De ledenadministrator neemt na aanmelding zo spoedig mogelijk contact met u op om uw lidmaatschap te activeren.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?
Met uw bijdrage steunt u Museum De Lakenhal. U heeft gratis toegang tot De Lakenhal en krijgt uitnodigingen voor lezingen en tentoonstellingen . U ontvangt aan aantal malen per jaar actuele informatie over het reilen en zeilen van het museum. Daarnaast geldt voor u een korting van 10% op de artikelen uit de museumwinkel.

Wat doet de vriendenvereniging voor Museum De Lakenhal?
De vereniging heeft zich ten doel gesteld schilderijen en voorwerpen van kunst of historisch belang te verwerven en deze aan de gemeente Leiden aan te bieden voor de verzameling van Museum De Lakenhal. Ook zet de vereniging zich in om de belangstelling voor De Lakenhal te bevorderen. Verder organiseert de Vereniging diverse culturele activiteiten i.s.m. met het museum.

Wie zijn er lid van de vriendenvereniging?
De Vriendenvereniging telt ruim 600 leden. De ledenlijst is uitsluitend beschikbaar voor leden. Via de button Bestuur VBL kunt u kennismaken met het bestuur.

Hoe vaak zijn er activiteiten en bijeenkomsten?
De VBL heeft minstens eenmaal per jaar een vergadering met alle leden. Daarnaast organiseert het museum meerdere keren per jaar een bijeenkomst voor de vrienden. Het bestuur van de VBL komt zesmaal per jaar bij elkaar.

Wat zijn de resultaten van de VBL?
Met steun van de VBL heeft Museum De Lakenhal het glas-in-loodraam van Kamerlingh Onnes kunnen aanschaffen en laten restaureren. Het is een van de pronkstukken van het museum.
Overige objecten die met steun van de vriendenvereniging zijn aangekocht vindt u achter de button ‘aankopen, bruiklenen & schenkingen’.

 

 

Bestuur Vereniging van Belangstellenden in
De Lakenhal

Werk in Uitvoering

Beleidsplan 2011-2015
Jaarverslagen, Archief,
Statuten, Aankopen,
Bruiklenen & Schenkingen

Vrienden - Beleid

Donaties

Vrienden Donaties

Lid worden

Werk in Uitvoering

Veelgestelde vragen

Werk in Uitvoering

ANBI- gegevens VBL

ANBI gegevens